+387 65 236 348 pon. - pet. 8.00 - 16.00

Budimpešta

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i saobraćajni centar zemlje. Ima preko 1,7 miliona stanovnika. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je dugo središte Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine.

Jedan je od najljepših gradova Evrope ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Evropi.


0


Ostavite recenziju

Vozom/podzemnom

Autobusom

Automobilom/taksijem

Uslovi plaćanja

CIJENA ARANŽMANA: 229KM

Aranžman obuhvata:

- prevoz turističkim autobusom;

- smještaj u hotelu sa 3* na bazi 2ND u Budimpešti;

- svečana večera sa muzikom 09.03.2019 (predjelo, glavno jelo i desert);

- obilasci po programu;

- usluga vodiča;

- organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

- individualne troškove;

- fakultativni izleti – Tropikarijum (sa ulaznicom) i tržni centar Campona – 15€; Krstarenje Dunavom 15€; Sent Andrea 10€;

- putničko zdravstveno osiguranje.

NAPOMENE:

- doplata za 1/1 iznosi 30% od cijene aranžmana;

- dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe plaća 70% ima sjedište u autobusu i pomoćni ležaj u hotelu.

NAČIN PLAĆANJA:

- 30% prilikom rezervacije, ostatak prije polaska ili u ratama do polaska;

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA::

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...
- Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Uslovi putovanja

Važne napomene za putovanje:

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana prije polaska na put ili do popune mjesta.

- Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju putovanja.

- Postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.

- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju posljednjeg dana boravka oko 09.00 sati.

- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

- Za državljane Bosne i Hercegovine, koji posjeduju važeći biometrijski pasoš, nije potrebna viza za Mađarsku. Putnici koji posjeduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbjede odgovarajuće isprave.

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da prije polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Organizator zadržava pravo izmjene redosljeda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana prije polaska na put.

- Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa.

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima, prtljagu. Istra Tours ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

- Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Istra Tours. Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju prije polaska na putovanje. Istra Tours smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Program putovanja (3 dana)

Budimpešta, 3 dana, prevoz autobusom

 • 1

  (08.03.2019. – petak) BIJELJINA – BUDIMPEŠTA

  Polazak autobusa sa dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim časovima. Nastavak putovanja ka Budimpešti sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe. Po dolasku u Budimpeštu panoramsko razgledanje grada: Parlament, Trg heroja sa monumentalnim spomenikom ''Milenijum'', Andreasi bulevar, Opera, čuveni mostovi... Šetnja Vaci ulicom. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima predlažemo fakultativni odlazak na krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte uz pratnju vodiča. Noćenje.

 • 2

  (09.03.2019. – subota) BUDIMPEŠTA

  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Tropikarijuma i poznatog tržnog centra Campona. Povratak u hotel. U večernjim časovima odlazak u restoran na svečanu večeru sa muzikom. Noćenje.

 • 3

  (10.03.2019. – nedjelja) BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA – BIJELJINA

  Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak za Sentandreju, gradić sjeverno od Budimpešte – kulturnu prestonicu Srba i nekadašnje sjedište srpskog patrijarha. Danas je Sent Andrea poznato turističko mjesto, stjecište boema i umjetnika. Obilazak spomenika Vuku Karadžiću, spomen kuće Jakova Ignjatovića, Saborne i Preobraženske crkve. Slobodno vrijeme za šetnju trgovačkim i turističkim centrom. Polazak za Republiku Srpsku u podnevnim časovima. Putovanje ka Bijeljini sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Bijeljinu u kasnim noćnim časovima.

Povezane ture