+387 65 236 348 pon. - pet. 8.00 - 16.00

La Vita è Bella / Posjetite nešto drugačiju Toskanu

FIEZOLE / KJANĆANO TERM / KORTONA / ARECO / PIENCA OUTLET The Barberino Designer

Toskana  je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode.

Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena.


0


Leave a Review

By Train/tube

By bus

By Taxi/cabs

Terms of payment

CIJENA ARANŽMANA SA PDV-Om IZNOSI 249,00 KM ZA REZERVACIJE DO 30.12.2019.GODINE, CIJENA POSLIJE 31.12.2019. GODINE 289,00 KM


CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3* u Kjanćano Termama
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem oji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- usluge vodiča
- troškove organizacije i vođenja aranžmana;

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 12KM; PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Firenci (uvedena 31.03.2015., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * – 1,5€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 2,5 € po noćenju / po osobi.
- ulaznice i fakultativne izlete;

Terms of travel

POSEBNE NAPOMENE:

- Redosled sjedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Ukoliko putnik želi da ima dva mjesta, potrebno je da izvrši doplatu u iznosu od 150,00KM
- Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3h do 4h vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
- Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
- Putnicima koji imaju za cilj posjete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vrieme istih i da željene posjete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
- Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana prije polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...)
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smještaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
- Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namjenjene za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora da važi najmanje 90 dana po povratku sa putovanja, dok za posjete u Tursku važenje pasoša je minimum 150 dana po povratku sa putovanja. Putnici koji nisu državljani BIH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju...) informišu na sajtu Delegacije EU ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku ili poziva putnike I obavješatava ih o svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.


Travel Programme (4 dana)

FIEZOLE / KJANĆANO TERM / KORTONA / ARECO / PIENCA
OUTLET The Barberino Designer

 • 1

  27.02.2020. godine

  Polazak iz Teslića, Doboja u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 • 2

  28.02.2020. godine FIEZOLE – KJANĆANO TERME

  Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani... Odlazak u idilično fiorentinsko naselje FIEZOLE u kojem je boravio naš veliki književnik Miloš Crnjanski. Fiezole je poznato po arheološkom parku sa Grčkim teatrom, najljepšim pogledom na Firencu i prelijpim srednjovjekovnom ambijentu oko trga Mino da Fiezole. Nakon posjete varošici (posjeta traje 2,5 sata), nastavak putovanja. Odlazak do banjskog centra na jugu Toskane KJANĆANO TERME. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

 • 3

  29.02.2020. godine KORTONA – ARECO

  Doručak. Polazak u 9h na cjelodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelijepi mali gradić KORTONU. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sjedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vrijeme (3 sata) za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najljepših toskanskih gradova. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najljepši dio Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dijela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mjesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pjesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 20h. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.

 • 4

  01.03.2020. godine PIENCA

  Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak malog živopisnog grada PIENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Val d'Orćija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati... Slobodno vrijeme. Zatim posjeta jednom od čuveni The Barberino Designer Outleta. Zadržavanje od 3h. Zatim nastavak putovanja ka Republici Srpskoj.

Related tours